...
...
...
Cele mai bune cazări din România
Cascada Bigar
Cascada Bigăr
Baile Herculane
Băile Herculane
Statuia lui Decebal
Chipul lui Decebal
Cazanele Dunării
Cazanele Dunării
Cetatea Tricule
Cetatea Tricule
Cascada Văioaga
Cascada La Văioaga
Lacul Ochiul Beiului
Lacul Ochiul Beiului
Cascada Beusnița
Cascada Beusnița
Descriere traseu
Așteptam de multă vreme să mergem prin Cheile Nerei, așa că am pornit sâmbata dis de dimineață la drum.
Ne-am propus să facem un traseu de weekend și să ajungem prin Cheile Nerei și să vedem Cazanele Dunării. Deci, ne-am luat echipamentul și cafeaua la pachet și ne-am indreptat spre Oravița iar mai apoi am urmat traseul spre satul Potoc. După ce am achitat taxa de vizitare (5 lei/pers.) a Parcului Național Cheile Nerei, am mers pe un drum șerpuitor de la Potoc la Podul Beiului. La intrarea in rezervație, ne-au fost oferite indicații precise despre toate locurile pe care urma să le vedem. Inainte cu două zile plouase, deci am lasat masina in parcarea amenajată și am pornit la pas pe drumul forestier spre prima noastră destinație - Lacul Ochiul Beiului.
Podul Beiului - inceputul traseului pe jos spre lac
Podul Beiului - inceputul traseului pe jos spre lac
După aproximativ o ora de mers, am ajuns infometați la Păstrăvărie. Aici, ne-a surprins mult numarul mare de turiști care deja se intorceu de pe traseu. Am facut un popas binemeritat la Păstrăvărie, unde am savurat un păstrav la gratar și apoi ne-am continuat drumul spre lac cu puteri proaspete. Aerul de padure era minunat și ne-am mai oprit din loc in loc să mai admirăm natura. La intrarea in parc, am fost avertizați de prezența viperelor, deci atenție unde calcați!
Drumul spre Lacul Ochiul Beiului
Drumul spre Lacul Ochiul Beiului
Pe drumul spre Lacul Ochiul Beiului, am oprit la Cascada La Văioaga. Este chiar lânga potecă și pană la ea am facut doar 5 minute. Merita din plin să vă opriți să o vedeți!
Parcul Național Cheile Nerei
Cascada La Văioaga
Cascada La Văioaga
Cascada La Văioaga
După un drum de aproxmativ 30 de minute, am ajuns la lac. Si ce minune ne-a fost dat să vedem! Lacul este superb, iar culoarea apei este un azur intens și limpede. Lacul are origine carstică și se află la o altitudine de 310 m, iar adâncimea maximă este de 4 metri. Există și o legendă despre formarea lacului: o poveste de dragoste dintre un bei și o ciobăniță din satul Potoc, care s-a sfârșit tragic pentru că tatăl beiului nu era de acord cu alegerea fiului său.
Cascada ce se afla langă Lacul Ochiu Beiului
Cascada ce se afla langă Lacul Ochiu Beiului
Lacul Ochiu Beiului
Lacul Ochiu Beiului
Nu ne mai săturam să admiram lacul, dar am pornit mai departe știind că ne mai așteaptă Cascada Beușnita. Am mers in jur de 20 de minute până am ajuns la una dintre cele mai frumoase cascade. Apa limpede ce curgea peste mușchiul verde al stâncilor a creat un mic curcubeu chiar la baza cascadei, pe care l-am surprins in pozele de mai jos.
Cascada Beușnita
Cascada Beușnita
Cascada Beușnita
Drumul inapoi spre Podul Beiului unde am lăsat masina ne-a luat aproximativ 2,5 h. Trebuie sa menționez, de la Podul Beiului puteți să mergeți să vedeți și tunelele romane.
Intrarea spre Cascada Bigăr
Intrarea spre Cascada Bigăr și indicatorul cu locurile ce pot fi vizitate
Pe drumul spre Herculane, am oprit și la una dintre cele mai faimoase cascade din Romania, Cascada Bigăr. De la cascada Bigăr, am mai străbătut un scurt drum pana la Izbucul Bigăr și până la Pestera Bigăr. Izbucul Bigăr este un izvor puternic, alimentat de un curs de apă subteran ce străbate peștera cu același nume din Munții Aninei. Apa izvorului se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos, formând o cascadă de tuf calcaros, ce poartă numele de Cascada Bigăr. Cascada Bigăr e foarte frumoasă și peste tot erau o mulțime de turiști incantați de minunația locului.
Cascada Bigăr
Izbucul Bigăr
Pe drum spre Izbucul Bigăr
Pe drum spre Izbucul Bigăr
Locul de unde izvorăște Izbucul Bigăr
Cascada Bigăr
Traseul spre Pestera Bigăr
Pestera Bigăr
După vizitarea cascadei Bigăr, am pornit mai departe pe drumul spre Băile Herculane. Am ajuns destul de tarziu aici, dar am gasit cazare foarte repede.
Duminică era o zi mai lejera, deci am profitat din plin și ne-am relaxat cu un masaj și cu o baie in apele termale. Posibilități de tratament la Băile Herculane: aerohelioterapie, băi termale, băi termale sulfuroase și sărate, buvete pentru cură internă cu ape minerale, instalații de hidrotermoterapie, electroterapie, chinetoterapie, hidrochinetoterapie. Din stațiune se pot face excursii la ruinele băilor romane, Grota Haiducilor, Grota cu Aburi, Crucea alba.
Vale pe drumul spre Băile Herculane
Băile Herculane
De la Băile Herculane ne-am indreptat spre Orșova, in dorința de a revedea Dunărea. Aici am admirat Cazanele Dunării și Chipul lui Decebal de la Eșelnița și am pornit inapoi spre casă.
Chipul lui Decebal sculptat in stâncă
Cazanele Dunării
Cazanele Dunării
Dunărea
In drumul nostru inapoi spre Oravita, am oprit la Cetatea Tricule. Se află chiar la marginea șoselei și ne-a surprins faptul că nu există un drum de acces spre ea. Dar am trecut prin grădina unui localnic și am reușit să facem cateva poze. Cetatea Tricule (Tri Kule sau Triculi), a fost ridicată în secolul al XV-lea pentru a opri expansiunea otomană.
Cetatea Tricule (Tri Kule sau Triculi)
Cetatea Tricule (Tri Kule sau Triculi)
Cetatea Tricule (Tri Kule sau Triculi)
Parcul Național Porțile de Fier
Dat fiind faptul că ne aflam in apropierea Dunării, pe drumul de intoarcere spre casă, am oprit la Treasa Carul cu Flori (se afla chiar inainte de Oravița - vezi localizarea pe harta), unde am savurat un șalău absolut delicios.